Projektet

SamfundsCup © 2009

 

SamfundsCup 2019

Praktisk information om SamfundsCup

 

SamfundsCup er en fagligt funderet og innovationsorienteret konkurrence for samfundsfagselever. I SamfundsCup skal eleverne løse et samfundsfagligt problem - i år under overskriften TEKNOLOGI!

 

 

 

 

 

SamfundsCup er en fagligt orienteret innovationskonkurrence, hvor der er mulighed for at arbejde med en selvvalgt udfordring inden for årets overemne - TEKNOLOGI (se nedenfor).

 

Helt overordnet handler SamfundsCup om, at eleverne skal identificere og undersøge en udfordring og med inddragelse af samfundsfaglige værktøjer og en stor portion nytænkning komme med et løsningsforslag på det identificerede problem. Løsningsforslaget må gerne have kant!

 

Hvis forslaget er innovativt, entreprenant, fagligt funderet og godt formidlet kan det vinde finalen på Christiansborg samt en præmie på 10.000 kr.

 

Konkurrencen henvender sig til gymnasieelever der har samfundsfag på A- og B niveau. Vi ved, at danske gymnasieelever på rigtig mange områder er nytænkende og kreative, og det er disse evner, vi gerne vil se blomstre i SamfundsCup.

 

Årets emne - TEKNOLOGI

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Projektkoordinatorer

 

 

 

Ditte Nørtoft Nielsen, Aarhus Katedralskole

 

Eva Rix, Skanderborg Gymnasium

 

Janni Ohrt, Rødkilde Gymnasium

Samarbejdspartnere

 

 

SamfundsCup arrangeres i et samarbejde mellem:

  • FALS - foreningen af lærere i samfundsfag

 

  • Projektkoordinatorer Ditte Nørtoft Nielsen, Eva Rix og Janni Ohrt

 

 

Projektet bakkes desuden op af Bent Fischer Nielsen, fagkonsulent i samfundsfag

 

”Jeg kan klart anbefale deltagelse i SamfundsCup. I samfundsfag skal man ikke kun undersøge samfundsmæssige problemstillinger. Man skal også kunne formulere løsninger på problemerne og på et fagligt grundlag komme med en handlingsorienteret anbefaling til en beslutningstager. SamfundsCup er særdeles velegnet til at fremme innovative kompetencer til glæde for elever, fag og samfund .”

 

 

 

Copyright © All Rights Reserved